Meh la masuk...tak der per lah...just main masak-masak, jalan-jalan dengan my family, jumpa kawan-kawan lama, layan karenah anak-anak dan lain-lain ler. Ada banyak resepi tapi simple jer..alah janji leh kenyang...enjoy lah yer....
NASI DAGING UTARA
-
Assalamualaikum.. Hari ni kita baru sempat nak updet menu istimewa sempena
besday Anakanda Sri & Adam yg dimasak baru-baru ni. Pestaim kita masak Nasi
...
Ayam Halia Campak-Campak
-
Entah la nak letak nama apa sebab masak main campak² jer
anak² tak suka makan ikan. So CKak masak ayam la setiap hari
Tumis bawang putih, masukkan la...
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
Closing this blog soon
-
Hello viewers,
I am in the process of moving the recipes from this blog to my new blog.
Please feel free to view and like the new and upgraded version ;...
Pengumuman
-
Maaf Chef Noraini sudah tidak aktif di Blogspot. Aktiviti Chef Noraini
boleh diikuti di
FACEBOOK : https://www.facebook.com/noraini.zakaria.10/
INSTAG...
Peristiwa Pilu 11 April 2021
-
Assalamualaikum sahabat,
Inilah foto kami yg terakhir, di majlis konvo pada 30 Mac 2021. Inna
lillahi wa inna ilayhi raji'un (إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا...
Siakap Stim Asam Boi cara Fizan Nazira
-
Masak untuk Tok Haji makan tengahari Siakap Stim Asam Boi. Minta buatkan
kuah banjir. Senang nak buat kuah nasi.
Nah resepi cara Fizan Nazira masak. Nak #s...
Paru Sambal Hijau
-
Phewww!!! I realised that I need to learn lots of thing how to update my
blog thru my tiny mobile. Really gave me headache to adapt... Eemmm... I
prefer ...
SLICE CHEDDAR CHEESE CAKE
-
Teringin nak makan Cheese Cake. Tapi bila check dalam peti ais.. cream
cheese pulak tak de.. nak keluar membeli cream cheese memang tidak la kan..
sem...
-
As-Salam semua. Maaf kerana dah lama 'hilang' dalam dunia blogging. Rasanya
sejak FB dah menjadi perhatian umum dewasa ni, blog-blog dah mula mengambil
bac...
TART NENAS
-
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..
Lainkali kecilkan saiz inti tu.. supaya tart awak comel lote.. hihihi..
Terima Kasih Ady Greatsword Empire Kitch...
VICTORIA SANDWICH CAKE
-
ASSALAMUALAIKUM...
Dah 2 minggu cuba nak mengapdet, tp masa sgt tak mengizinkan.. Pg ni,
dicelah2 masa yg suntuk dan padat, cuba jugak nak masukkan entri ...
Siri Blogger Masakan - Nusantara Series
-
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua
teman-teman dan pengunjung setia Dapur CT yang tersayang. Alhamdulillah,
sepert...
Russian Black & White Chocolate Cake
-
Assalamualaikum dan selamat sejahtera... ini adalah kek yang menjadi idaman
dan angan-angan aku ingin mencuba. alhamdulillah terlaksana juga akhirnya.
n...
I'm BACK
-
Salam to all readers.....
Tiba-tiba rasa nak sign in blog yang dah ditinggalkan hampir 4 tahun, sejak
aktif facebook, langsung tak bukak dah blog ni.
Kami d...
JUS NENAS
-
JUS NENAS
SOOOOOOOOOOOOOOOO LEGA! hiks... seperti biasa!! ENTRY TERTUNGGAK!
nekp..kannnn... JUS NENAS! my feberet!! selain dibuat air boley juga dibuat ...
kari ikan jenahak dan sambal tumis sotong
-
hari ni masak kari ikan jenahak san sambal tumis sotong untuk lunch...
resepi rasanya dah ada sebelum2 ni...malas pulak nak menaip hari
ni...ermmm aci ...
COCONUT MUFFIN
-
tu hari, masa ronda2 kat umah Noreen UK
dia ada buat coconut muffin
nampak mcm sedap gitu...teringin le nak cuba buat
so sekali lagi...saya merajin turun k...
-
BITTERBALLEN NASI
Resipi ini dikongsi bersama oleh Saudari Ayu di FRD, resipi asal adalah
dari Majalan Sedap.
Mengikut kata Ayu, “Rasanya memang sedap s...
TECHNIQUE FOR MAKING RIBBON FLOWERS
-
Hello Friends,
This is the most interesting part and beautiful design the art of ribbon. I
know everybody are waiting for the ribbon embroidery flower. I c...
0 comments:
Post a Comment